* Projekt titel: Vælg en god og informativ titel – gerne én, der fortæller noget om projektets geografiske placering og dets overordnede målsætning.
/200
Teaser / resume: Ultra-kort beskrivelse, som fanger essensen af projektet. Teaseren bliver bl.a. vist som en underoverskrift i projektoversigten, og hjælper dermed andre brugere med at finde frem til relevante projekter.
/200
* Projektejer / kontaktoplysninger:
/200
Projektområde: Tegn projektområdet på kortet eller vælg et eksisterende område.
Vis:
Projektomr.
Indsatsomr.
Aktivitetsomr.
Habitatomr.
§3 omr.
Projekt start: Dato angives i formatet: DD-MM-ÅÅÅÅ
Projekt slut: Dato angives i formatet: DD-MM-ÅÅÅÅ
Projektbeskrivelse: En detaljeret beskrivelse, der forklarer hvor og hvordan projektet udføres.
/1000
Projektformål / baggrund: En detaljeret beskrivelse, der forklarer hvorfor projektet udføres og hvad der forventes at komme ud af de planlagte indsatser.
/1000
Samarbejdspartnere:
/1000
Erfaringer (der er gjort i forbindelse med projektet): Hvad er den vigtigste læring, der er opnået igennem projektet? Har der været afvigelser fra de oprindelige mål?
/1000
Link til projekthjemmeside:
Naturværdier: En fritekst beskrivelse af de naturværdier, der er i projektområdet.
/1000
Artsmålsætning(er): Artsmålsætninger er aktuelt hvor forvaltningsindsatser har til formål at forbedre forholdene for en bestemt art (fx Hedepletvinge) eller en hel artsgruppe (fx dagsommerfugle eller rødlistede arter). Overordnede målsætninger for arter, der gælder for hele projektet kan angives her. Specifikke artsmålsætninger, der dækkes af konkrete indsatser eller aktiviteter indtastes ikke her, men under de enkelte indsatser. Eksempel: Man ønsker at øge antallet af rødlistede arter til 30 i projektområdet. Vælg artsgruppe > vælg biodiversitet > vælg rødlistede arter > vælg fremgang > vælg bestand > vælg "=" > skriv 30 > vælg antal arter > undlad at vælge noget ”i forhold til” > gem.
Biodiversitet / Formålet er at genskabe gode stabile forhold for den naturligt indvandrede flora før rynket rose invaderede området. Arter som knoldet mjødurt, dansk astragel og liden vintergrøn er nøglearter for projektets succes. Projektet er i sær rettet mod genskabelsen af strandoverdrev, klithede og i mindre grad engvegetation efter pilekrat. Projektet vil også blive målt på arter som markfirben og tårnfalk
Levestedsmålsætning(er): Levestedsmålsætninger er aktuelt hvor forvaltningsindsatser har til formål at forbedre tilstanden af naturtyper (fx overdrev) eller substrater (fx gødning, dødt ved etc). Det er også muligt at kombinere en naturtype med et substrat, f.eks. lever mange gødningsbiller i husdyrgødning på overdrev og laver kan vokse på grene eller kviste i tilgroede overdrev. Det er også under levestedsmålsætninger, man definerer målsætninger for naturtilstand (naturtilstandsklasser). Overordnede målsætninger for levesteder, der gælder for hele projektet kan angives her. Specifikke levestedsmålsætninger, der dækkes af konkrete indsatser eller aktiviteter indtastes ikke her, men under de enkelte indsatser. Eksempel: Man ønsker at øge naturtilstanden i et ferskengsprojektområde til naturtilstandsklasse 5. Vælg naturtype/substrat > vælg biodiversitet > vælg ferskeng > undlad at vælge substrat > vælg fremgang > vælg naturtilstandsklasse > vælg "=" > skriv 5 > undlad at udfylde ”i forhold til” > gem
Målsætning(er) ikke angivet...
Procesmålsætning(er): Procesmålsætninger er aktuelt hvor forvaltningsindsatser har til formål at ændre de naturlige processer, f.eks. græsning, sandflugt, hydrologi eller brand. Overordnede målsætninger for processer, der gælder for hele projektet kan angives her. Specifikke procesmålsætninger, der dækkes af konkrete indsatser eller aktiviteter indtastes ikke her, men under de enkelte indsatser. Eksempel: Man ønsker at øge arealet med vindbrud i en kystklit med 100 m2 pr. ha i projektområdet. Vælg proces > vælg andet (eller passende kategori) > vælg vindbrud > vælg fremgang > vælg dækning > vælg ">" > skriv 100 > vælg m2 > vælg ha > gem
Biodiversitet / Formålet er at genskabe og styrke naturindholdet i de gamle stenlejer på Gnibens nordside. Området har naturligt udviklet sig som henholdsvis klithede, overdrev og kær/ pilekrat, alle med et højt naturindhold, som dog er under bortskygning af tilgroning. Projektet vil sikre den meget rige insektfauna som trives på de mange skråninger med sol- og skyggesider samt fugtige lavninger. Naturværdien ses tydeligt på det store antal musende tårnfalke i området, som dog er blevet færre de seneste fem år.
Bemærkninger:
/3000
Tilknyttede dokumenter og fotos:
Max filstørrelse: 10 MB - Gyldige filtyper: pdf, txt, jpg, png
Titel: De kunstige strandvolde...Filnavn: Tilgroning af de kun...Dato: Fotograf: Position: Kompasretning: e
Beskrivelse: Naturen er indvandret på bedste vis på øst/vestgående grusvolde med varme, tørre og solbeskinnede og kølige og skyggefulde nordsider. Desværre har rynket rose også bredt sig i området. Her kun ganske lidt i forhold til de samlede udfordringer på den over tre kilometer lange kyststrækning
Titel: Makfirben er karakteris...Filnavn: markfirben Morten Sk...Dato: 13-08-2014Fotograf: Position: Kompasretning: -
Beskrivelse: Markfirben trives i det varme tørre landskab, men er truet af rosernes fremmarch, som vil overskygge den naturlige flora med de mange insekter tilknyttet samt det åbne varme miljø
De mange tårnfalke, der tidligere hang musene over arealet er fortrængt i takt med rosernes fremmarch. Allerede i 2014, samme år som roserne blev ryddet, sås flere firben og yngel. også tårnfalkene blev hyppigere set.
Titel: Nord- og sydvendte skrå...Filnavn: P8206229.JPGDato: 20-08-2013Fotograf: Position: Kompasretning: v
Beskrivelse: Forskellen på de sydvendte og nordvendte grusskråninger ses tydeligt. De mange parallelle grusvolde skaber stabile forhold for klithedens plante og dyreliv
Titel: Rynket rose - smuk men ...Filnavn: P8206223.JPGDato: Fotograf: Position: Kompasretning: n
Beskrivelse: Rynket rose er smuk og dens frugter sunde. Det gør den elsket af mange og derfor er det en pædagogisk opgave at formidle budskabet om at den også er uønsket i den danske natur på grund af den på grund af sin overgroning af naturlig hjemmehørende arter på sigt vil fortrænge al naturlig flora knyttet til kystnære egne.
Titel: Hvor skal han nu plukke...Filnavn: P8206249.JPGDato: 20-08-2013Fotograf: Position: Kompasretning: e
Beskrivelse: Det er en yndet aktivitet at plukke hyben og lave den sunde hybenmarmelade. Den vilde hunderose har lige så sunde hyben, som endda sidder på buskene helt til frosten kommer. En pointe som kan bruges, når vi fjerner denne busk. Busken i baggrunden er også kun en enkelt planter der blot er fem ti år ældre end den i forgrunden.
Titel: Projektgruppen på besig...Filnavn: P8148742.JPGDato: Fotograf: Position: For enden af Søstens...Kompasretning: v
Beskrivelse: Projektet styres af en projektgruppe bestående af to fra hver af de tre grundejerforeninger, Tornerosebugten, Klitrosebugten og Gyvelbugten og repræsentanter fra Naturteamet i Odsherred kommunens. Projektet koordineres af Silva Danica
Titel: Filnavn: arbejdsdag oktober 2...Dato: Fotograf: Position: Kompasretning: ne
Beskrivelse: De tre grundejerforeninger afholder flere arbejdsdage, hvor de følger op på de maskinelle indgreb samt der hvor der ikke kan bruges maskiner. Uden opfølgning vil arealet hurtigt gro til i rynket rose og andre uønskede vækster igen. Arbejdsdagene giver en god forståelse for projektet og ikke mindst et godt et socialt samvær i foreningen.
Titel: Opgravning af rynket ro...Filnavn: det er rødder som di...Dato: 02-12-2013Fotograf: Position: Kompasretning: v
Beskrivelse: Hvor roserne har fortrængt den naturlige flora helt bliver de gravet op. Der graves dybt med en langtandet grab for at undgå genvækst. Alligevel er det nødvendigt at eftergå området en til to gange og fjerne de rødder som er knækket og skyder igen.
Titel: Slåning af rynket roseFilnavn: Slåning med opsamler...Dato: 16-06-2014Fotograf: Position: Kompasretning: ne
Beskrivelse: Hvor rynket rose endnu ikke har overskygget den naturlige vegetation bliver roserne slået helt i bund og fjernet tre gange om året. Bemærk at områder uden roser ikke bliver behandlet førend sidst på året.
Titel: Filnavn: Gniben_Læringssemina...Dato: Position: Kompasretning: