Her vises en liste over de aktuelle projekter
Afprøvning af forskellige virkemidler målrettet Hedepletvinge, med efterfølgende opfølgning, monitering og målretning af plejetiltag
Fremme artsrig flora med bl.a. engskær, engblomme, pile-alant, stivtoppet rørhvene, kalkoverdrev, tidvis våd eng, ekstremrigkær m.v.
Formålet er at gennemføre naturpleje af "Paradiset" med henblik på at øge naturværdierne på arealern og bevare området som et "paradis" i det dyrkede land, samt undgå tilgroning langs åen.
Græsning på strandenge langs med Guldborgsund, så et rigere plante- og dyreliv kan retableres. Endvidere fremmes en landskabelig oplevelse af området i form af de åbne vidder.
Genetablering af græsningsfolde på strandenge ved Knækrygstenen og Frejlevskoven skal sikre at det rige dyre- og planteliv kan reetableres
Der er akutte problemer med tilvoksning langs Døstrup Bæk. Det er ønsket at få etableret græsning langs dele af bækken for at forbedre naturplejen samt adgangen til de rekreative værdier i området.
I dette pilotforsøg er økologiske frilandsgrise i forskellige aldre sat ud i naturmæssigt meget varierede områder, og der er gennemført før- og efterovervågning af vegetationen.
Projektet omhandler etablering af græsningsselskab på ca. 138 ha med fokus på pleje og af den fredede Skallerup indlandsklits specielle flora og fauna
Beskyttelse af ynglelokaliteter for Grønbroget Tudse. Herunder identificering af nuværende samt etablering af nye ynglevandhuller. Formidling omkring arten.
Bevarelse og fremme af et 13 ha stort moseområde i Sortemosen, Allerød, gennem rydning, høslæt og fjernelse af planter med invasiv karakter, som er forvildet fra det nærvedliggende villakvarter.
Med projektet ønsker Halsted Kloster at områdets lysåbne arealer med solittærtræer fremmes, samt at skabe de bedst mulige livsbetingelser for eremit.
For at kunne målrette kommunens indsatser for skovbiodiversiteten, ønskes der at få kortlagt biodiversiteten med hovedvægt på sjældne arter og hotspots samt få udarb. driftsforslag
Der foretages biologisk rydning på sydvendt overdrev på sandet/leret jord. Der anvendes geder og køer.
Projektet sigter på at etablere faciliteter og samarbejde omkring helårsgræsning og opsamle erfaringer til en drift der sikrer høj naturkvalitet på en omkostningseffektiv måde.
Brødkær er et lavt liggende område på 27 ha. For at bevare denne lokalitet, er der i 2014-15 ryddet krat og hegnet ca. 15 ha. Området afgræsses af kreaturer..
Engen ved Vester Nebel Å nær Brødsgaard Landbomuseum er siden 2011 drevet ved høslæt af et høslætlaug - dels som pleje af engen og dels som formidling af en gammel driftform
Genfund af sjældne og truede arter i "glemte" naturperler på Østlolland og Falster. Indtastning af data i naturdata.dk. Langsigtet pleje af lokaliteterne.
Markvildtprojektet arbejder for at få markvildtet tilbage på marken. Det skal gøres ved at etablere samarbejder på tværs af ejendomsskel og interesser organiseret i såkaldte markvildtlav.
Brug af evidensbaseret naturforvaltning og effektmåling til forening af implementering af vandhandleplaner og fredning af kulturværdier, samt til tilgodeseelse af beskyttede naturtyper
Etablering af naturpleje med afgræsning med får af artsrigt, surt overdrev med forekomst af Hvid Sækspore
For at forbedre forholdene for flagermus i Høvænge skovene etableres en overvintringshule, der tænkes indbygget i en gammel grusgrav
Undersøgelse af fluefaunaen i vadehavet gennem bl.a. udsætning af fælder, ketchning og hånd-plukning
Genskabe naturlige hydrologiske forhold i projektområdet for at skabe forudsætninger for at udvide arealet med aktiv højmose.
Rydning og græsning på kystskrænter i Habitatområde Roskilde Fjord.
Hegning og iværksættelse af græsning på Fruerhøj.
Koordineret samarbejde om naturgenopretning på Anholt, Randbøl Hede, Ringgive Hede, Råbjerg Hede samt heder ved Gudenåen og på Flyvesandet på Fyn
I det oprindelig landskab omkring herregården var Mællesæen et væsentligt element. Søen forsvandt ved dræningførst i de 20. århudrede og søges genetableret.
Naturgenopretningsprojekt med rydning af rød-el og efterfølgende hegning og afgræsning som skal forbedre rigkæret med bl.a. leverurt, sump-hullæbe og hjertegræs .
Gedeafgræsning på kanalskrænter ved Audebo Pumpestation
Afgræsning af vigtig orkidélokalitet med over 5.000 majgøgeurt på eng og rigkær med mindre partier med overdrev.
Skrænterne, indlandsklitter og en mindre mose ryddes. Rødder optrækkes på indlandsklitter. Tørvelavningen udvides på bekostning af pilesump og mindre partier blottes i den temporære sø.
Projektets mål er at kunne udstikke rammer for effektive plejeplaner for de historiske borgruiner på Bornholm men også i det øvrige DK, og dermed være med til at bevare de mange levende fortidsminder
Området er beliggende i Natura 2000 område og er en mosaik imellem forskellige våd og tør hede samt surt overdrev og blomsterige græsarealer.
Genudsætning af jyske oddere på sjælland for at genoprette en gunstig bevaringsstatus for den vestsjællandske odderbestand
Spærring i Holmegaardsbækken fjernes ved at føre bækken direkte i Trend Aa. Bækken restaureres med grus og sten til glæde for ørred, insekter og andre dyr i området
Etablering af bufferzone omkring del af Hudevad Kær der skal sikre kæret bedre mod landbrugspåvirkninger
Hydrologiske undersøgelse og analyse af konsekvenser ved ændret afvandingsregime i stor, gammel strandlagune, som er blevet afvandet og delvis opdyrket siden 1945.
Etablering af høslætslaug i Gribskov mhp. at genskabe artsrige blomstrende enge
Pleje på Ulvshale Hede, bekæmpelse af invasive arter i klitnatur samt etablering af mobil græsning på strandengene
Kortlægning af artsmangfoldigheden for udvalgte artsgrupper i 2 projektområder: Klinteskoven og Ulvshale
Rydning af Ørnebregne på kystnære overdrev og lysninger beliggende i Knudsskov, Vordingborg. Endvidere dokumentation og videreformidling af Ørnebregne-bekæmpelsen.
Formålet med projektet er at sikre bestandene af de mest truede paddearter i Guldborgsund Kommune.
6 kommuner, Fugleværnsfonden og Kystdirektoratet er gået sammen om en LIFE-ansøgning til et projekt, der skal forbedre yngle-, fouragerings- og rasteområder for kystfugle
Projektets formål er at forbedre og genskabe sårbare og højt målsatte moseområder på Fyn på samlet set ca. 280 ha. Det drejer sig om mosetyperne: højmose, rigkær, hvas avneknippe moser, kilder og væld
Etablering af "rævesikre" øer i Nissum Fjord og Harboøre Tange
Naturgenopretning af rigkær (7230) og kildevæld (7220) samt vandløb i 200 ha stort kærområde.
Formålet med projektet er at bevare og udbygge bestanden af løgfrø i området ved Sevel Skovby
På Billund Lufthavn er der en bestand af markperlemorsommerfugl, for at sikre bestanden og udbrede den mod naturarealerne ved Grene Å. Der etableres derfor fouragerings- og yngleområder i Billund By.
Naturplejen i en nedlagt, kommunalt ejet grusgrav udførers af organiseret motorkørsel med Landrover og andre køretøjer. Herved holdes vegetationen åben til gavn for en særlig flora og fauna.
Etablering af afgræsning på Korshavn/Avernakø - Forvaltning med lokal forankring af værdifuld natur med Klokkefrø og en masse andet godt!
Projektet omhandler græsning på 25 ha rigkær og mose i Skånemosen, så det rige dyre- og planteliv kan sikres.
udvikle en traditionelt drevet kvæggård til en økologisk bedrift med et stort naturindhold. Samt at fortsætte og udbygge mulighed for overnatning og naturoplevelser
Natur- og vildtvenlige tiltag på eller langs markfladen kan i høj grad kombineres med landbrugsdriften, og der er dermed et stort potentiale for at øge udbredelsen af natur- og vildtvenlige tiltag i D
Projektets indsatser skal sikre målene i Natura 2000-planen. Det drejer sig primært om afgræsning og afgræsning
Genslyngning af Odense Å (10 km), etablering af vådområder og græsningsaftaler.
Naturgenopretning af Torpe Mose gennem reetablering af tørveskrab med temporære vandspejl, forbedring af eksisterende og anlæg af nye vandhuller
Hydrologisk undersøgelse i NATURA2000 område med artsrige ekstremrigkær. Undersøgelsen skal kaste lys over status og betydning af overfladevand, artesisk grundvand, vandindvinding.
Genskabelse af tidligere levevilkår for sjældne platearter og truede fuglearter på Ålebækengen.
Genopretning af Vadkær Ådal gennem bl.a. oprydning, rydning, ny beplantning og oprensning af å via frivillige kræfter
Fra dyrket mark til at være blandt de bedste natuarealer i Danmark. 5 arter køllesværmere, mark- og klitperlemorsommerfugl og mere end 50.000 maj-gøgeurter på de 5 ha.
Målet for naturplanlægningsprojektet er overordnet at skabe grundlagert for gennemførelse af konkrete drifts- og plejetiltag, der kan sikre en god mosaik af veg.typer og levesteder for sjældne arter
Hegning til afgræsning af strandenge på østsiden af Orø
Pleje af et mindre §3 beskyttet mose og sø. Mosen ønskes afgræsser så der fastholdes en artsrig flora og fauna. Dette sker igennem en ekstensiv afgræsning med islandske hest og får.
Hellerød Kær på Thyholm er et af Danmarks mest værdifulde naturområder med kildevæld og ekstremrigkær. Kæret var for godt 10 siden truet af tilgroning, Men lodsejere har iværksat rydning og afgræsning
Naturpleje og formidling ved Dorf Mølle
Formålet er en optimering af naturkvaliteten af strandenge og strandoverdrev på Nordals, herunder både ferske og salte enge.
Der er ryddet ca. 2,5 ha krat. Der er opsat ca. 7 km hegn omkring overdrev og strandenge fordelt på arealer flere steder på øen: ca. 20 ha på sydøen og 24 ha på nordøen. der er anlgt 7 vådområder.
Etablering af græsningsfaciliteter, ynglevandhuller til strandtudser samt formidlingsaktiviteter.
Etablering af græsning i bynært område i Tuse Enge. Samarbejde ml kommunen, privat lodsejer og lokalt græsningslaug
Genskabelse af åbne naturtyper, mere biodiversitet og bedre formidling og adgang.
Genskabe §3-beskyttet overdrev, der er stærkt tilgroet. Indlemmelse i græsningsfold.
Etablering af en ferskvandssø med isolerede og rævesikre øer til husning af en hættemådekoloni og andre kolonirugende fugle. Etableringen sker primært med henblik på etablering af ynglende sandterner.
Planlægning af et natur- og miljøprojekt på landbrug og naturarealer på vegne af Naturpleje- og hegningsnetværk Nordjylland.
Store områder i Lejre og Roskilde kommuner mangler afgræsning. Områder som er helt centrale i den nye Nationalpark ”Skjoldungernes land”. Hvis der skal drift i naturplejen af disse knapt 500 Ha , så
Etablering af nyt vådområde ved Søbygård på Ærø, samt udsætning af klokkefrøer og overvågning af fugle og padder over en 3-årig periode
De lysåbne naturtyper er truet af manglende pleje, men kan hjortevildtet markant hæmme tilgroning med træer og buske og medvirke positivt til naturplejen.Det undersøger vi på den uplejede Nørholm Hede
Oprensning af lille sø i naturareal
Optælling af ynglende vandfugle efter restaurering af voldgravsanlæg på Søbygård på Ærø
Bæredygtig fremstilling af uld sjaler og tørklæder
Naturforbedrende tiltag i gadekær til fordel for biodiversiteten og efterfølgende formidling af natur- og kulturindholdet i gadekærene
Jagtinteresserne i Lille Åmose er store og der værnes meget om retten til færdsel. Naturplanen skal afdække jagtinteresserne og de rekreative muligheder. Projektet skal definere forslag til naturgen
At dokumentere om forårsafbrænding af vissent plantemateriale (førn) i rigkær, der af forskellige årsager ikke lever op til en god naturtilstand, er et velegnet værktøj til naturpleje af disse områder
Moesgård Museum og Skanderborg Kommune har startet projekt, hvor frivilligt plejelaug hjælper private lodsejere med pleje. Projektperioden slutter ult. okt. og plejelauget overtager administrationen.
Formålet med projektet er, at udvikle en plejeplan for Sydhavnstippen. Plejeplanen skal støtte og udvikle eksisterende plejetiltag og aktiviteter i området.
Perleuglen er truet i Danmark. Der gennemføres opsætning og overvågning af redekasser til perleugle for at fremme bestanden i Danmark.
Opsætning af redekasser til Slørugler i Vendsyssel.
Afbrænding og afgræsning med vandrende hyrder.
Fredning med gravhøje, hede, kalkoverdrev og enebærkrat
Nærværende projekt har som mål, at skabe større sammenhængende græsningsarealer ved at bruge randzonen som korridor.
Genskabelse af højmosen Stubberup mose, så en større del af mosen fremstår som aktiv højmose
Reetablering af natur- og kulturlandskabet på Knuthenlund Gods samt formidling af den økologiske drift og arbejdet med biodiversitet til de mange besøgende som hvert år gæster Knuthenlund. I projektet
Rito ApS er en dansk webshop, som sælger garn og hobbyartikler
Rydning af Sitka-gran bevoksninger med henblik på genopretning af klithede (2140)
Værdifuld kalkoverdrev i Østjylland under tilgroning med krat
Beskyttelse, etablering og genopretning af habitatnatur samt etablering af arværgningsarealer for kronvildt ved Stubberupvad
Græsning og slåning på strandoverdrev og klitarealer af Rynket Rose og groft græs samt vandstandshævning på strandeng. Fugleværnsfonden.
Genskabelse af naturlig hydrologi i den midterste del af habitatområde 216 Saltum Bjerge. Projektets hovedformål er at beskytte eksisterende rigkær og forbedre naturkvaliteten af disse, samt skabe nye
Projektet omhandler etablering af vandhuller og indlandsklitter til gavn for kommabredpander og løgfrøer.
Fra nåletræsplantage til blomstermylder med sommerfugle overalt.
Naturpleje på hede med det formål at fremme en mere artsrig og varieret hede.
Forbedring af bevaringsstatus og oprettelse af levedygtige metapopulationer af akvatiske insekter og herptiler i Natura 2000 områder
Naturgenopretningsprojekt over 3km kystnatur langs Gnibens nordkyst. Samarbejde mellem 3 grundejerforeninger og Odsherred Kommune omkring rydning, hegning, græsning, dokumentation og formidling.
Et EU-LIFE projekt med jordfordeling, rydning af træer, hævning af vandstand, formidling vha. gangbroer, plancher mm.
Et eksempel på et forvaltningsprojekt og demonstration af naturdok.dk
Testguro er en dansk virksomhed, som sætter stor fokus på miljø og energi
I de sidste 100 år har naturhistorikere klaget deres nød over naturødelæggelserne i Allindelille Fredskov. Danmarks Naturfond samarbejder nu med frivillige om at skrue tiden 200 år tilbage.
Søer, afgræsning, stengærde, stenbunker og flagermushotel til glæde for truede arter
Naturlig hydrologi og rydning skaber yngleområde for tinksmed
Skrænterne, indlandsklitter og en mindre mose ryddes. Rødder optrækkes på indlandsklitter. Tørvelavningen udvides på bekostning af pilesump og mindre partier blottes i den temporære sø.
Naturen i 3000 ha område udvikles via en kollektiv naturplan. Der er fra den kollektive plan udarbejdet 49 bedriftsplaner, 180 ha græsningsprojekt, 140 ha vådområde, 65 vandhuller
Projektet skal skabe et lokalt netværk og informationsforum mellem interessenterne af naturpleje, så plejekrævende naturarealer kan opnå en optimal afgræsning til fordel fordel for en større biodivers
Projektets formål er at teste , evaluere og formidle forskellige tiltag, der kan fremme skovbundsvegetationens artsrigdom.
Projektet omhandler etablering af græsningsselskab med fokus på pleje af *grå/grøn klit, enebær klit, rigkær og dyrevelfærd ved Uggerby Ås udløb.
Hydrologiprojekt i Bøtø Nor; teknisk forundersøgelse og projektforslag. Klimatilpasning og naturbeskyttelsesinteresser, samarbejde mellem offentlige og private lodsejere.
Effektmåling i forbindelse med implementering af BEST i kommunalt regi
Rydning for at udvide surt overdrev med hvid sækspore
At genskabe den narturlige vandstand til gavn for fugle og dyrelivet
Artsforvaltning af en af landets mest sjældne og smukkeste planter. Generel hedepleje samt målrettet arts-specifik "mikro-pleje"
Naturpleje af Holmsø Hede og nærliggende enge. Rydningen af Holmsø hede blev taget ud af dette projetk og forestået af Jammerbugt Kommune i særskilt projekt.